Agile Testing Logo

Golyóálló tesztelési stratégia kialakítása az agilis módszertanokkal

Az agilis módszertanok segítenek abban, hogy olyan golyóálló tesztelési stratégiát alakíthassunk ki, amellyel megszabadulhatunk a hibajavítási költségektől, és amelyek segítségével kielégíthetjük ügyfeleink igényeit és megnyerhetjük a time-to-market versenyt.

Mit értünk tesztelés és tesztelő alatt?

A tesztelés nem értelmezhető egy egyszerű feladatként; ez egy olyan folyamat, amit konstans módon támogatni és tervezni kell, és ezzel egy időben az ehhez kapcsolódó információkat transzparensen kell áramoltatni a szervezeten belül. A tesztelő az a személy a szervezetünkben, aki átlátja a tesztelési módszereket és eszközöket, amiket használni kell. Emellett a tesztelő tanítja meg az értékláncban dolgozó kollégáknak, hogy ezeket a módszereket és eszközöket hogyan lehet hatékonyan használni a time-to-market verseny megnyerése érdekében, folyamatosan kutatva a további tesztelési eljárásokat és eszközöket.

Mi szükséges a golyóálló tesztelési stratégia kialakításához?

A golyóálló tesztelési stratégia kialakításához elsődlegesen kompetens emberek szükségesek, akik ismerik az adott megoldást/terméket/szolgáltatást. Ők feltárják a problémákat, például azokat a nem hatékony folyamatokat, amelyek lassítják a munkát és ezzel befolyásolják piaci teljesítményünket. Ezután a feltárt problémák priorizálása következik; mit érdemes először orvosolni annak érdekében, hogy hatékonyságunk hirtelen növekedésnek induljon, és mik azok a problémák, amelyekkel várhatunk.

Mi teszi a tesztelést agilissá?

Agilis tesztelés esetén ugyanazt a gondolkodásmódot képviseljük, mint az agilis fejlesztésben. A szervezeten belül közös cél felé haladunk, azaz time-to-market versenyt szeretnénk nyerni és folyamatosan a priorizálásra törekszünk annak érdekében, hogy a legjobb ár-érték arányú megoldásokkal álljunk elő. Folyamatosan reagálni akarunk azokra a külső behatásokra és változásokra, amelyek mentén döntést hozunk arról, hogy a tesztelésre szánt erőforrásokat hogyan költsük el úgy, hogy ezen befektetéseink támogatni tudják az általunk kínált megoldás/termék/szolgáltatás piaci teljesítményét.

Hogyan alakítható ki az agilis tesztelés a szervezetünkön belül?

Az agilis tesztelés kialakításának folyamata az adott megoldástól/terméktől/szolgáltatástól, technológiától és a helyi módszertanoktól függ. A szervezet szakértőivel közösen átbeszéljük a folyamatokat, valamint olyan tudást és kompetenciákat adunk át, amelyek segítségével az agilis tesztelés folyamata megvalósíthatóvá válik. Az általunk használt tesztelési eljárások és eszközök a agiletesting.hu oldalon érhetőek el.

Ha agilis átállásról, vagy komplex IT infrastruktúra kiépítéséről kérdésed van, hívj bátran: +36 30 3564709

Balagile az agilis átállás szakértője: balagile.com

© 2022

Kapcsolat

Sikeres jelentkezés, rövidesen felkeresünk!